6. joulukuuta 2010

Kierrätysjoulukortit

Tämän vuoden joulukortti-idea syntyi sattumalta vanhaa kiiltokuvakansiota pyöritellessä. Jouluinen kulutus ja krääsän paljous innosti tekemään kortit kotoa löytyvistä tarvikkeista ja materiaaleista. Ostoksiksi voidaan tämän vuoden korttisatsin osalta laskea vain postimerkit!




Leikkasin eläimet irti taustoistaan, pilkoin postipakettien pahveja taustoiksi ja värjäsin vanhaa pyyhepalasta tummanpunaiseksi musteella ja tussilla.




Värjäsin pahveja Winsor & Newtonin kultaisella musteella. Käytin täyttösivellintä, jonka säiliöön voi laittaa vettä ja laimentaa mustejälkeä vain pienellä pensselin puristuksella. Olen totaalisen ihastunut tuohon siveltimeen, enkä oikeastaan käytä enää muuta musteiden ja akvarellien kanssa.

Laatikosta löytyi huovutettua nyöriä, josta sain pilkottua pieniä palasia tonttulakkeihin. Puhekuplia väkersin pahvin ylijäämäpaloista repimilleni paperinpalasille. Kirjainleimat ovat alkujaan Lidlin osoitetietoleimasetistä, mutta ylijääneitä kirjaimia voi käyttää kätevästi myös kirjainten säilytyspohjan kanssa.

Ja kaiken tämän väkertelyn lopputulos:

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava idea ja superhienoja kortteja! :)

valkyr kirjoitti...

Söpöjä! Kiva, kun eroaa joukosta. Ja minä tiedän. (HUOH jos mut kerranki laitetaan taas noita lajittelemaan..) Katsoin eka että tuo ensimmäinen kuva on se joulukortti. No eihän se oo, mutta vois hyvin olla dekoilu! Tuollainen kiiltokuvarykelmä.

Henna kirjoitti...

miipune, kiitti :)

Valkyr, eikun se on vaan mun askartelualusta kiiltokuvilla höystettynä :D

Noora kirjoitti...

Tosi hienoja kortteja! :)

Maiju kirjoitti...

Just hienoja kortteja! Mulla taitaa jäädä tänä vuonna väliin, en oo miettinyt ees koko kortteja ja niitä pitäis tehdä taas se älytön läjä niin en viitti kiireellä alkaa värkkäämään kun ei edes huvita.

Anonyymi kirjoitti...

hehe, naurattaa tuo koiran ilme päälimmäisessä kortissa... Iloa tosiaan :D

Henna kirjoitti...

Joo jostain syystä suurin osa vanhojen kiiltokuvien eläimistä oli tosi surullisia tai vaihtoehtoisesti psykoottisia. Mutta siitäpä sitä jouluiloa voi sit repiä.