29. syyskuuta 2010

Syntymäpäivälahja siskolle

Siskoni täytti jokunen aika sitten vuosia, ja päätin tehdä hänelle lahjaksi korun. Korut ovat nykyään minulle aika luonteva lahjomiskeino, koska niitä tulee tehtyä aika paljon ja mielellään, ja omatekoinen lahja on aina ostettua persoonallisempi.

Lähdin väkertämään korua sentin mittaisesta valssatusta teräsputkipalasta, joita olin sahannut koululla eräänä tylsänä iltapäivänä mielessäni jonkinmoiset koruprojektit.


Pääsin testaamaan tämän projektin myötä uutta pienoisporaani. Suurin osa laitteen mukana tulleista vaihtopäistä on vieläkin minulle ominaisuuksiltaan hämärän peitossa, mutta ainakin löysin muutamia hiontapäitä jotka toimivat teräksen kanssa hyvin. Laite toimi moitteettomasti, ja vaihtopäätkin kestivät yllättävän kauan, vaikka kyseessä oli parinkympin halpislaite.



Muutaman tunnin pikkutarkan hinkuttamisen jälkeen minulla oli siistiksi pyöristetty ja hiottu kappale, johon aloin sommitella sopivaa lasihelmeä. Kokeilin useita erilaisia, mutta oranssi käsinhiottu helmi näytti parhaimmalta. Helmen kiinnityksen jälkeen pujotin korun hopeiseen palloketjuun ja pakkasin kortin mukaan lähtemään siskolleni.


Olen tyytyväinen lopputulokseen, ja taidan tehdä näitä lisääkin myyntiin tai lahjoiksi erilaisilla helmillä. Kotikonstein tämän korun tekeminen on kuitenkin aika hidasta ja työlästä, joten miksikään muutaman euron koruksi tästä ei ole. Onneksi silti jaksoin nähdä kaiken vaivan hiomishinkutusten kanssa, sillä siskoni oli äärettömän ihastunut postissa saapuneeseen yllätykseen.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä mielettömän hieno koru :) Sisko varmaan tykkäis, jos tekisit samantyylisen rautasormuksen hälle!

Petra Ilona kirjoitti...

Kiva kun perustit blogin, sait musta heti lukijan!

Luulin ensin että tuosta tulee sormus mutta hieno on kyllä kaulakorunakin! Kiva nähdä vähän ns. ammattimaisempaa korujen tekoa. :) Omaa räpeltämistä kun voi kutsua lähinnä askarteluksi mutta menee se niinkin. :-D

Lotta kirjoitti...

Ihana. Ja lisämahtavuutta tuo nimenomaan se että se on omin käsin tehty. Kuka sisko ei tuollaiseen ihastuisi :)

Henna kirjoitti...

Anonyymi, ettei taitais olla sisko ite asialla siellä :D

Petra, kyl minäki vaan askartelen, enkä suinkaan ammattimaisesti tee :D

Petra Ilona kirjoitti...

No mutta etkös sä opiskele alaa? En mä esim mitään tämmöstä osais tehdä enkä edes omista mitään työkaluja. :D

Iina Kraak kirjoitti...

Hienolta näyttää!

Kiva nähdä sinunkin töitäsi. :)

Maiju kirjoitti...

Hieno on :) Laittelehan jatkossakin linkkejä naamakirjaan niin muistan käydä kurkkimassa seuraaviakin päivityksiä.

Muriska kirjoitti...

hei toi on just hieno :)) vaaau!